Geboorte Maxim Verduyckt

Met grote vreugde melden wij jullie de geboorte van een nieuwe telg in het geslacht Verduyckt!

Maxim Viktor Verduyckt werd geboren in het Jessa ziekenhuis te Hasselt op 16/10/2016 om 13u55. Hij woog toen 3190 gram, maar dat is intussen al wat meer.

Hij is het zoontje van Dr Frank Verduyckt, uroloog te Tongeren, en Ellen Stoffels, hoofdverpleegkundige op de dienst Heelkunde te Tongeren.

Maxim is de kleine broer van Martijn en Paulien Verduyckt en de achterkleinzoon van Engelbertus Verduyckt en Josephine Degros uit Neerpelt en de kleinzoon van Jos Verduyckt en Magda Huibers uit Hamont.

Maxim Verduyckt

Bewaren

Bewaren

Posted in geboorte, Stamboom | Leave a comment

Briljanten huwelijksjubileum

Emiel Verduyckt en Luciana Hendrickx vierden hun briljanten huwelijksjubileum.
Ze stapten op 2 juni 1951 in het huwelijksbootje in Aarschot en zijn dus al 65 jaar gelukkig samen.

Wat opmerkelijk is is dat Emiel al van zijn 4e levensjaar toneel speelt.

verduyckt-hendrickx-2016

(bron: Stadsmagazine Aarschot, 10/2016)

 

Bewaren

Posted in In de pers ... | Leave a comment

Overlijden Albert Verduyckt

Enkele weken geleden overleed Albert Verduyckt, weduwnaar van Paula Van Roosbroeck, thuis te Begijnendijk op de gezegende leeftijd van 85 jaar. Wij betuigen alsnog ons oprecht medeleven aan de familie en alle vrienden en kennissen en wensen hen veel sterkte toe.

Overlijden Albert Verduyckt

Posted in Overlijden, Stamboom | Leave a comment

Familiebezoek anno 2015

Mijn activiteiten als vrijwilliger in het nieuwe Stedelijk Archief en Documentatiecentrum Aarschot (SADA) en het project rond de huizengeschiedenis van Aarschot heeft me de voorbije maanden helaas wat ‘achterstand’ bezorgd in de inventarisatie en digitalisatie van ons eigen familiearchief. Desalniettemin bieden beide eerstgenoemde activiteiten dan weer nieuwe mogelijkheden om ook wat betreft onze familiegeschiedenis een versnelling hoger te schakelen en de dingen anders aan te pakken dan voordien.

Installatie huisbezoekIn het kader van die huizengeschiedenis (www.aarschot.info) was het immers absoluut noodzakelijk om mensen thuis te kunnen bezoeken en er ter plaatse niet alleen lange gesprekken digitaal op te nemen maar ook beschikbaar materiaal zoals foto’s, plannen, aktes, … in te scannen zonder dat dit materiaal de woning van de eigenaar in kwestie moest verlaten.

Sinds kort beschik ik voor huisbezoeken over een extra laptop die uitsluitend voor dit soort werk wordt voorbehouden. Op die manier kan ik onze hele stamboom en alle ingescande stukken uit ons archief aan de mensen thuis tonen. Op die laptop wordt ook een draagbare USB-scanner aangesloten waarmee meteen alle beschikbare documenten in hoge resolutie kunnen worden ingescand zodat ze daarna weer veilig kunnen worden opgeborgen op hun vertrouwde plaats. Langere gesprekken met (vooral oudere) familieleden worden integraal opgenomen op een dictafoon en nadien woord voor woord uitgetypt en aan het familiearchief toegevoegd.

Indien u dus nog over mooie foto’s of andere documenten met betrekking tot de familie Verduyckt beschikt waarvan u de originelen graag zelf bewaart of een ouder familielid kent die nog ‘straffe’ verhalen kent van vroeger, neem dan zeker eens contact met ons op voor een afspraak! Wij bezorgen u nadien zelfs een digitale copie van alle scans/gesprekken zodat u die kan delen met andere familieleden.

Posted in Algemeen, Archief, Stamboom | Leave a comment

Stamboom op Geneanet

Zoals jullie wellicht weten kan de stamboom van onze familie (en van een groot gedeelte van de familie Leers, langs mijn moederszijde) al geruime tijd geraadpleegd worden via de kaartenbak. Dat is een eenvoudige maar zeer rudimentaire weergave van de belangrijkste gegevens uit de stamboom.

Die kaartenbak is een vorm van een ‘rapport’ dat speciaal voor eigen websites kan gemaakt worden door het programma Aldfaer, dat ik gebruik om alle gegevens te ordenen en aan het archief te koppelen. Het online zetten van die gegevens is echter zeer tijdrovend.

Daarom heb ik voor mezelf, als werkinstrument en om in contact te komen met andere genealogen, al lang een eigen ‘account’ op Geneanet, het bekendste en veruit meest populaire online platform voor stambomen in België en Nederland. Vanaf nu hebben alle bezoekers ook toegang tot dat account!

Op Geneanet kan je een veel gebruiksvriendelijkere versie terugvinden van onze stamboom. Met veel meer mogelijkheden, overzichtjes, tijdlijnen enzomeer. Zelfs volledige teksten van geboorte-, huwelijks- of overlijdensakten als ze reeds werden getranscribeerd (lees: omgezet naar modern schrift). Typ gewoon de naam van de persoon die je wil zien in de zoekvelden in de linkse kolom en begin te ontdekken! Je kan ook op “alle familienamen” klikken net onder de zoekvelden.

Het enige nadeel van Geneanet is dat je er standaard geen enkele afbeelding zal op terugvinden. Die moeten immers één voor één opgeladen worden. In de kaartenbak worden die afbeeldingen dan weer wel automatisch mee opgeladen voor zover ik ze hier thuis al in Aldfaer heb gestopt.

Zoals jullie zien blijft het een beetje schipperen om -ook naar de toekomst toe- het ideale platform te vinden om zowel da stamboom als het familiearchief te ontsluiten. De stamboom zoals hij op Geneanet staat is wellicht het meest gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, maar het opladen van alle afbeeldingen en akten zal nog niet voor morgen zijn. Ook voor mij zijn er helaas maar 24 uren in een dag …

Posted in Archief, Geneanet, Stamboom | Leave a comment

Kaartenbak vernieuwd.

Het zat er al enkele maanden aan te komen, een update van de kaartenbak met alle online persoonskaarten uit onze stamboom. Omdat het echter zo’n geweldig technisch en bovendien zeer tijdrovend werkje is wordt zoiets nogal eens gemakkelijk uitgesteld. Omdat ik vandaag echter onverwacht een extra dagje vrij had ben ik er dan toch maar aan begonnen.

De vorige versie bevatte al 4.412 personenfiches en stond online sinds 05/11/2013. In de nieuwste versie, waarvoor we heel wat medewerking hebben gekregen van verschillende familieleden en naamgenoten, zitten maar liefst 5.233 personen!

De stamboom wordt bovendien nog wekelijks aangevuld met ontbrekende informatie. Zo zijn we bijvoorbeeld volop bezig om alle aktes waarvan we nog copies of scan bezitten te transcriberen, de teksten volledig in te voeren en de data te vergelijken met de gegevens in de stamboom. Een typfoutje is immers snel gemaakt …

Helaas kan je die akten nog niet terugvinden in de kaartenbak. Dat is een werkje voor later. Wat je af en toe al wel zal merken is dat er bij een zeer beperkt aantal personen ook al foto’s terug te vinden zijn. Het inscannen daarvan is echter ook zeer tijdrovend en vordert maar mondjesmaat.

In elk geval proberen we van tijd tot tijd de online gegevens te verversen en aan te vullen. Je kan de nieuwe kaartenbak HIER terugvinden of via het tabblad ‘stamboom’ op deze website. Veel plezier!

Posted in Algemeen, Stamboom | Tagged , , , , | Leave a comment

Overlijden René Verduyckt

Enkele weken geleden overleed René Verduyckt, echtgenoot van Margriet Nijs, te Keerbergen op de gezegende leeftijd van 92 jaar. Wij betuigen alsnog ons oprecht medeleven aan de echtgenote en de voltallige familie en wensen hen veel sterkte toe.

reneverduyckt(klik op afbeelding om te vergroten)
Posted in Overlijden, Stamboom | Leave a comment

Overlijden Alfons Crabbé

Recent werden wij in kennis gesteld van het overlijden van de heer Alfons Crabbé, echtgenoot van mevrouw Maria Verduyckt. Hij overleed op 9 april 2014 te Leuven op de leeftijd van 83 jaar.

Wij betuigen hierbij onze oprechte deelneming aan de echtgenote en de familie en wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

overlijden-alfons-crabbe

Posted in Overlijden, Stamboom | Leave a comment

Geboorte Mona Berghen

Op 22/01/2014 werd Mona Berghen geboren, het eerste dochtertje van papa Geert Berghen en mama Valerie Verduyckt uit Houwaart. Met haar 52cm en 3.72kg heeft Mona alles mee om het te maken in het leven.

Het was grootvader Guy Verduyckt die ons spontaan van deze blijde gebeurtenis in de familie in kennis stelde. Wij wensen via deze weg de ouders en grootouders en peter en meter dan ook van harte proficiat met deze geboorte!

Mona Berghen 1Mona Berghen 2

Posted in geboorte, Stamboom | Leave a comment

Geboorte Marcel Steegmans

Op 10/04/2014 werden Thomas Steegmans en Joke Verduyckt de trotse ouders van een zoontje dat luistert naar de naam Marcel. Wij wensen Joke en Thomas via deze weg nogmaals een dikke proficiat met hun vroeg paascadeau! 😉

marcelkaartje marcel

Posted in geboorte, Stamboom | Leave a comment